Δημιουργήστε καταπληκτικούς κουραμπιέδες με την βοήθεια του aroma robot

ΥΛΙΚΑ:

  • ½ κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 400γρ. Φυτίνη
  • 300γρ. Αμύγδαλα
  • ½ κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες
  • ½ σφηνάκι ούζο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό και 100γρ. Αλεύρι  για όλες τις χρήσεις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο aroma robot στο επάνω τρίποδο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και τα αφηνουμε στην ακρη μέχρι να ετοιμάσουμε την ζύμη μας.

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Διαλύουμε την σόδα στο ούζο και το ρίχνουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε  ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μαλακιά η ζύμη.

Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ώστε να διασκορπιστούν ομοιόμορφα σε όλη την ζύμη.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε στο επάνω τρίποδο στους 150 βαθμούς για 12- 15 λεπτά. Οι κουραμπιέδες θα πρέπει να έχουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. Τους αφηνουμε να κρυώσουν και μετά τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η επιτυχία και η καταπληκτική γεύση τους είναι δεδομένη…