Απολαύστε το ωραιότερο κέικ σοκολάτας που γευτήκατε ποτέ με την βοήθεια του aroma robot!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

  • 450γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 650γρ. ζάχαρη
  • 155γρ.  γλυκό  κακάο
  • 17γρ. μαγειρική σόδα
  • 8γρ.  μπεικιν πάουντερ
  • 11γρ. αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 350γρ.  ξινόγαλο
  • 350γρ.  χλιαρό νερό
  • 115γρ.  καλαμποκέλαιο
  • 10ml. βανίλια

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ:

  • 1 ½ κούπα βούτυρο
  • 225γρ. Τυρί κρέμα
  • 155γρ. κούπα κακάο
  • 15γρ.  βανίλια
  • 950γρ.  άχνη  ζάχαρη
  • ¼  της  κούπας  φρέσκο γάλα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το  ΑΛΕΥΡΙ + ΖΑΧΑΡΗ + ΣΟΔΑ + ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ + ΑΛΑΤΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ.

Προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλο , το χλιαρό νερό, το καλαμποκέλαιο και την βανίλια. Χτυπάμε καλά τα υλικά με το μίξερ, μέχρι να γίνει το μείγμα πολύ αφράτο.  Βάζουμε το μείγμα στην λαδομένη φόρμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 50΄- 55΄. Βγάζουμε την φόρμα από το aroma robot, το αφήνουμε να κρυώσει και τότε  το ξεφορμάρουμε.

Κόβουμε με ένα μαχαίρι οριζόντια το κέικ και δημιουργούμε  2 ξεχωριστά κέικ.

Αλείφουμε πρώτα  σε παχιά στρώση εξωτερικά το κέικ που έχει επίπεδη επιφάνεια και κατόπιν τοποθετούμε το 2ο κέικ πάνω στο 1ο. Αλείφουμε με το υπόλοιπο γλάσσο ολόκληρο το κέικ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

Ανακατεύουμε το βούτυρο μα το τυρί κρέμα και προσθέτουμε κακάο, βανίλια και προσθέτω μία μία τις κούπες ζάχαρη άχνη και τέλος το γάλα.

Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά.

Καλή επιτυχία!