Υπέροχη μοναδική σοκολατόπιτα μόνο από το aroma robot

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά:

  • 500γρ. κουβερτούρα
  • 450γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά ολόκληρα και
  • 4 κρόκους
  • 2κ.γ. νες καφέ
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 150γρ. αλεύρι φαριναπ
  • 1 φακελάκι bakin powder
  • 2 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

 

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ γεμάτες κακάο

 

 

 

 

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες, bakin, το νες καφέ και το αλεύρι. Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα με το βούτυρο κ το προσθέτουμε στο μείγμα. Χρησιμοποιούμε την φόρμα του aroma robot  νούμερο 28 και ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 55΄.

 

Σιρόπι:

Αφού πάρει βράση το αφαιρούμε από το μάτι και ρίχνουμε το κακάο. το ξαναβάζουμε να πάρει 1 μόνο βράση και είναι έτοιμο. Το αφήνουμε στην ακρη μέχρι να ψηθεί το κέικ και με ένα  κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι στο κέικ. Χλιαρό το σιρόπι καυτό το κέικ. Το αφηνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Καλή επιτυχία!!!